lauantai 13. lokakuuta 2012

Liian hyvä nuorten SM-liigaan

Sport pelasi viime viikon keskiviikkona Porissa Ässiä vastaan. Vaasalaisten riveissä pelasi nuorten SM-liigan pistepörssin kärkinimi, joten ajattelin kiinnittää huomiotani hänen tekemisiinsä jäällä. Pelaajaa ei tosin ollut kovin vaikea huomata, sillä Michal Kristof teki kyllä itse itsensä näkyväksi.

Ensimmäinen erä näytti tosin vielä hieman lämmittelyltä. Tuossa erässä Slovakiassa syntynyt Kristof lähinnä osoitti, että osaa luistella melko hyvin, eikä hän ole omassa päässäkään pulassa. Noin paljon pisteitä takovaksi pelaajaksi hän pelasi usein hyvin alhaalla, mitä ei ihan jokaisen pelaajan kohdalla tapahdu. Esimerkiksi viime kaudella Borna Rendulicia ei juuri kiinnostanut oman pään pelaaminen.

Lopuissa erissä Kristof sitten näyttikin miksi hän on pistepörssin kärjessä. Kiekko pysyi lavassa tilanteessa kuin tilanteessa, kädet kävivät, syötöt olivat tarkkoja, laukaus hyvä ja vauhtikin riitti. Tuollaisilla ominaisuuksilla dominoidaan nuorten SM-liigassa mielin määrin ja Ässien puolustus näytti lähinnä pujottelukepeiltä. Mikäli esitykset ovat olleet tuota tasoa myös aiemmin, Michal Kristof pelaa väärässä sarjassa.

Slovakki voisi olla isompi, mutta Mestiksessä vähän pienemmätkin pelaajat pärjäävät melko hyvin (lisätietoa voi kysyä vaikka parin vuotta sitten Mestikseen nouseelta Jesper Piitulaiselta). Siihen sarjaan Kristof kuuluisi. Nuorten SM-liigassa syntyi jo viime kaudella 37 pistettä ja nyt tuolla sarjalla ei ole Kristofille enää mitään annettavaa. Pelikäsitystä ei enää testata, kun hän on teknisesti niin ylivoimainen, eivätkä muutkaan ominaisuudet enää kehity tuollaisella dominoinnilla. Peli muuttuu ennen pitkää helposti pieneksi näpertelyksi.

Siksi slovakki kaipaisi jo peliaikaa Mestiksen puolelta, sillä uskoisin Kristofin olevan aivan valmis hyppäämään miesten peleihin. Ja jos pelaaja Sportille ei kelpaa, luulisi muita Mestiksen seuroja ja Slovakian pääsarjan joukkueita kiinnostavan. Pelaajan itsensä kannalta pelaaminen kovempitasoisessa sarjassa kuin nuorten SM-liigassa olisi enemmän kuin tervetullutta.

Kristof saattaa hyvin pelata nuorten MM-kisoissa. Jos hän sinne pääsee ja Sport ei ole häntä peluuttanut Mestiksessä, hyökkääjä voi pelata ensi syksynä jossain ihan muualla kuin Pohjanmaalla.

1 kommentti:

  1. Asiallista tekstiä. Kristof osoittanut jo alkukaudella vaarallisuuttaan ja pelisilmäänsä Mestiksessä. Liian hyvä Mestikseen?

    VastaaPoista